5. 10. 2011

Prague 30.9.2011

FAMU, World Press Photo a Fotoškoda. To byly naše tři hlavní destinace. Teda, hlavně ta FAMU. Jelikož se blíží maturita a já nevím co dál (vím - nejradši bych jenom fotil, fotil, fotil...), napadla mě teda jakože..nějaká fotografická škola. Nejvíc se mi zalíbila právě FAMU v Praze, kde zrovna 30.9. měli den otevřených dveří. Vydal jsem se tam ještě se Zuzkou. Vezli jsme jim pár vyvolaných fotek na zhodnocení. To byl pocit stát před tím učitelem (vlastně dvěma) a čekat, co řekne. Nejhorší se potvrdilo. Moje portéty, přírody a koncepty se jim nelíbí. Ono se to dalo čekat, ale nějaká naděje tam prostě byla. Ovšem moje autoportréty je nadchly a prý s nimi bych i uspěl. Ale stejně jsem si tam odsud odvezl pocit, že tam nepatřím. Je to tam na mě moc umělecké. Musím si najít teda něco jiného...
A World Press Photo? Super! Můžu jedině doporučit. Ještě máte 4 dny :). Fotky z většiny ukazují utrpení, ale jsou vážně úžasné (příšerně emotivní).

Už se nemůžu dočkat víkendu - v sobotu jedu do Prahy znova, teď ale do Lucerny na konzert Hurts, oh...a v neděli na Velkou pardubickou.

14 komentářů:

  1. Ahoj,zkus třeba Zlín,tam je dobrá výška na fotku.Jen se tam hlásí mraky libí,bohužel.
    Fotky máš hezké!:)Líbí se mi ty momentky.

    OdpovědětVymazat
  2. Baťovka? Nevím právě jaké zaměření...
    Když já si ani nejsem jistý, jestli bych chtěl fotku studovat. Láká mě to, ale nadruhou stranu se mi to i nelíbí, protože všecko jeto spíš takové umělecké, což já nemusím (jak jsem zjistil). Ale díky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Zlín je "Reklamní fotografie", kamarád tam zrovna teď někdy bude státnicovat, moc mu to tam nevyhovovlao, hlavně ti učitelé... na magisterské se hlásil práve na FAMU .), ale ještě neví, zda ho vzali...

    OdpovědětVymazat
  5. Já si myslím, že když ty pražský umělecký vynecháš, nic tím nezkazíš. Já jim to fakt nežeru:)

    OdpovědětVymazat
  6. tak snáď sa nakoniec správne rozhodneš :) tu tvoje fotky majú dosť fanúšikov :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hezké fotky, v Praze je moc pěkně :-)

    OdpovědětVymazat
  8. fotis uzasne a rozhodne sa nenechaj "znechutit" od tychto profesionalov. oni su naozaj umelci a fotke urcite rozumeje, ale neviem kolko fotografov sa aj vie uzivit tym umenim. je krasne robit umenie, ale tak isto je krasne robit modu od srdca a ked ta to bavi. a nikdy neprestavaj fotit, lebo podla mna mas pre to fakt cit :) a btw co sa tyka "reklamnej fotky" v zline, ani tam moda nefici a beru vacsinou len tych umelcov. ale skus to :)

    OdpovědětVymazat
  9. Uvidím tedy. Ten Zlín bych zkusit mohl, ale zabývat se tou uměleckou fotkou mě vážně neláká, navíc asi bych tím ztratil i ty..fanoušky, protože by to najednou bylo něco úplně jiného...ani by mě to asi nebavilo. Nejradši bych prostě dělal to, co dělám..a mohl tím i vydělávat, třeba mi osud dopřeje a bude tak.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobře fotíš,a přeju hodně štěstí s výběrem školy ;)

    OdpovědětVymazat