19. 3. 2012

Out of control

Ještě tu mám jednu takovou "reportáž". Byl jsem fotit Tomáše K. na autodromu ve Vysokém Mýtě. Zase jsem zkusil něco, co jsem nikdy předtím nefotil.
// Just another "reportage" here for you. I've taken pictures of Thomas at a racing circuit. This is my first attempt for something I'd never done before.

29 komentářů:

  1. ta první fotka je jak z nějakého magazínu! :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. ano. Zrovna tyhle jsou celkem dost upravené právě. I když některým stačí jenom převod do BW :)

      Vymazat
  3. Vypadá to naprosto úchvatně!

    OdpovědětVymazat
  4. s farebnými si sa fakt pekne pohral! a čiernobiele majú zasa takú svoju hĺbku

    OdpovědětVymazat
  5. cooo ty musis mat aky paradny fotak kebyze to ja odfotim su tam tri šmuhy:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D ale tak určitě by se dalo s každým foťákem něco hezkého vytvořit :)

      Vymazat
  6. Ačkoliv jsem vždycky měla radši černobílý fotky (víc si u nich všímám detailů a tak nějak celkově se mi líběj víc), tak teď musim říct, že se mi víc líběj ty barevný :) + panning se ti povedl úplně dokonale! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Co dodat? Snad jen wow!

    První fotka - modré mraky a modré auto (skvěle ladí) krásně vynikají na ještě nezelené zeleni a ty mraky tam... radost pohledět!
    Druhá fotka je krásně reportážní, bw jí taky krásně sedí, snad jen škoda useknutých noh, ale netuším, jak by to vypadalo s nimi, možná by to ztratilo to kouzlo.
    Třetí fotka - pan šofér má milý úsměv a vzniká zde krásný kontrast tmavého vnitřku auta a bílého plechu kolem (vážně nejsem automechanik, abych věděla, jak se to jmenuje :D možná kapota?).
    Čtvrtá fotka je úžasná momentka s kolem odlepeným od silnice, vyvolává to ve mě úsměv, je to dost ostré, takže se člověku ani nechce věřit, že to auto bylo v pohybu a vypadá to, že se vznáší. Trošku mi u této fotky asi nesedí kompozice, uřízla bych to buď dole, aby se ono kolo dostalo do třetiny a nebo bych celé auto umístila na střed.
    Pátá fotka - to je velmi zdařilý panning. Já osobně jsem to ještě nikdy nezkoušela, ale dost mě to láká, ale ráda bych vyfotila něco jiného než auto.. což ovšem ještě víc stěžuje podmínky. Snad někdy. :)
    U poslední fotky bych asi zase já osobně zvlolila jinou kompozici, ale já mám všechny kompozice prazvláštní a většinou zešikmené, takže se není čemu divit. :D :) Líbí se mi na ní ostrost závodníkovi hlavy, která na sebe strhuje pozornost, ať chci nebo nechci.

    Juj, takhle se rozepsat, to se mi ještě nestalo. No snad to k něčemu bylo. Doufám, že ti to nevadí. Tvoje fotografie jsou pro mě velkou inspirací. Rozhodně to máš v sobě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je panečku wow! teď skládám poklonu já, Domčo :) ještě nikdy předtím mi nikdo nenapsal takový super dlouhý komentář, ještě k tomu v kritickém/recenzčním duchu. Jsem rád, že se ti mé fotky líbí a mohou být tvou inspirací. A s tou kompozicí máš pravdu, nevím proč, ale najednou jsem se nad ní ještě víc zamyslel a třeba tu 4. fotku bych asi trošku oříznout měl, to už neva, nechám to tak. Snad pro příště :D

      Vymazat
  8. Sice nebudu mít tak vyčerpávající komentář jako Krejdom, ale s jistotou můžu říct, že opět nedokážu nahodit tvář do normálního výrazu, protože ještě teď mi tam zůstává údiv. Portréty, autoportréty, reportáže... všechno ti jde a to jsem ještě neřekl všechno! Jak to děláš, prosimtě? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jej Tome díky! i tohle bohatě stačí a jsem šťastný :)
      Na focení nemám tajný recept...

      Vymazat
  9. ty jo, to vypadá jak někde v cizině, zvláště ta první fotka! a ne v mejtě .-))

    OdpovědětVymazat