8. 1. 2018

Hory mají oči

Dolomites, Italy

Jaký by to bylo léto bez divočiny. Tentokrát ale takový tý vážně doopravdický divočinský divočiny. Zdolávání dolomitských kopců s krosnama na zádech, spaní ve třech v mini stanu pro dva v náhodně nalezeným lese, následný drama při noční super silný bouřce, která nás bičovala ze všech stran, tancování za úplňku, schovávání se před helikoptérama, používání borovicový větve místo štětky k umývání ešusu od rajský z pytlíku a pití nic jinýho než pravý dolomitský vody. No, ještě něco vám řeknu. Jen doufám, že nás nebudete mít za blázny. Totiž, do Dolomit jsme se (nevědomky) vydali zrovna, když byly silné deště. Masy vody způsobily kamenné řeky a laviny štěrku, které zasypaly hlavní i některé vedlejší cesty. Vypadalo to děsivě. Ale tak si představte, že jedete 800 kilometrů a v cíli se dozvíte tohle. Jasně že to neotočíte. Zkusíte to vymyslet jinak. My se naštěstí nevzdali a zůstali jsme. Díkybohu. A vlastně díky tomu možná potkávali poměrně málo turistů. Byla to krása.

Čímdál častěji se mi potvrzuje, že nejlepší věci jsou totiž vážně zadarmo (nebo alespoň téměř).

17 komentářů:

  1. To jsou zase tak krásný fotky!

    OdpovědětVymazat
  2. Ale koukám, že ses trochu spálil někde :-D
    Fotky jsou nádherné a ano, nejlepší věci jsou téměř zadarmo, a pokud se lidé začnou chovat s citem k přírodě, tak tak i zůstanou. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to tam fakt nádherne. Dá sa ísť do takého tripu aj samotnému jedincovi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to přenádherný! samotnému jedincovi bych nocování nadivoko asi moc nedoporučoval, ale zbytek se určitě dá i o samotě:)

      Vymazat
  4. Tvoje fotky sú dokonalé, zbožňujem ich! <3

    OdpovědětVymazat
  5. o - můj - bože - Slovinsko teď oproti tomu vypadá jak kopečky na pískovišti! Dokonalý fotky ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehhe, Dolomity jsou jinej ráj! Oboje má ale TO svoje:))

      Děkuju!!

      Vymazat
  6. To je zas tak krásný, až to není ani možný! Bomba. *__*

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Martine, nádherný trip. Zajímá mě trasa, jak jste ji naplánovali, kde ji našli, případně zda sem třeba můžeš rovnou hodit mapu, co vše jste za těch pár dnů prošli? Moc děkuji.
    Monika

    OdpovědětVymazat