8. 3. 2014

Home

Kolik z vás se pokoušelo (nebo se jim to povedlo) zřeknout se konzumního stylu života? Kolika z vás slovo "potřebuji" přerostlo přes hlavu a najednou znamenalo "chci"? Kdo z vás se umí radovat z maličkostí a kdo z vás ke štěstí potřebuje peníze? Já se pořád nestačím divit, kolik lidí  všude okolo je tak lehce zmanipulovatelných, žijících s několika skořápkami v totální povrchnosti. Je to čímdál těžší najít někoho, koho byste mohli považovat za svůj diamant. Musíte jít hodně pod povrch, kopat a nepřestávat. Občas je mi z toho smutno. Zajímalo by mě, jak by se věci měly, kdybychom žili o jedno-dvě století zpátky ...

Všechny tyhle fotky jsem vyfotil Prakticou, tam doma, daleko v mých lesích.

Camera: Praktica MTL 5 B + film Fuji C200

41 komentářů:

  1. rozplývam sa! krásne miesta i fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. tohle je něco fakt neskutečnýho!
    quietus.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Přiznám se, že se občas také nechám zlákat, stane se ze mě těžký materialista a zahrabu se mezi věcmi. Jenže po chvíli zjistím, že mi ani jedna z těch věcí nepřináší štěstí. A tak se seberu, sednu na vlak, jedu za bábi - do kraje mého dětství, kde popadnu naši starou fenku a vytáhnu ji na pořádnou procházku po okolí. Dokážu třeba hodinu sedět v trávě a jen se dívat kolem... a být šťastná :-)
    Krásné fotky, takové klidné prostředí-ty lesy. A stejně je česká příroda nádherná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. víc víc víc takových komentářů! to se tak hezky čte:) děkuji!!

      Vymazat
  4. ach. to je nádhera.. a nemluvím jen o fotkách, ty tvé myšlenky se mnou vždycky nějak pohnou

    OdpovědětVymazat
  5. nádherný fotky!
    a ráda bych ten materialismus v sobě zabila - na druhou stranu je tolik lákadel tolik krásy! ale užívat si ty věci co jsou "zadarmo" je nejdůležitější...

    OdpovědětVymazat
  6. nemůžu vědět přesně, ale hodně z nás si stěžuje na to, kde bydlíme a v jaký době žijeme (nejsem bohužel výjimka). myslím, že je jedno kde a kdy, ono to o tolik jinačí nebude. pořád nějaký negativum, byť rozdílný, najdeme. :/ mně smutný zase přijde, že takový přátelství pro hodně lidí představuje tu maličkost a samozřejmost a nespočet žije i bez nich. to třeba nechápu vůbec. :( člověk se musí umět radovat z "maličkostí", ale zároveň nezapomenout ani na ambice a sny. co bychom byli bez nich? prázdný schránky na autopilot.
    & ty tvoje lesy. to je <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přál bych si být natolik silnej, abych uměl mnoho věcí naprosto změnit...ale nějako se k tomu pořád nemám...tak doufám, že zatím střádám síly a jednou to praskne, ha! sny jsou nejvíc důležitý

      děkuju, Tome!+)))

      Vymazat
  7. Diamantů je strašně moc málo a často jsem z toho smutná. Ale když už je najdeš, tak je to nejlepší pocit na světě... tyhle fotky jsou neskutečně kouzelné. Miluju lesy, strašně se mi líbí lesní fotky a obdivuju tvojí tvorbu. Když se tohle všechno spojí, tak to nemůže dopadnout jinak, prostě paráda! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to pekelně vyhynulý druh! ale jak píšeš, pak ten pocit...to stojí za všechnu tu námahu...i když...možná bych snad i řekl, že najít takový diamant je dílem náhody a štěstí...

      děkuju moc!:]

      Vymazat
  8. Poslední dobou mě tyhle myšlenky pronásledují i ve snu. Všude okolo vidím jen samé peníze. Bojím se, co bude dál?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejradši bych si založil vlastní planetu a tam by bylo krásně!

      Vymazat
  9. P.S. Fotky jsou okouzlující, tajemné a unášejí mě alespoň na pár minut do onoho kouzelného světa.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásne fotografie. Ja som sa takéhoto života pokúšala zriecť niekoľkokrát, no napokon som to nevydržala, ale som rada aspoň za to, že som niektoré veci či úkony dokázala obmedziť a niektoré úplne vyradiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to mám nejradši a jsem za to nejvíc vděčný, když se něco nepovede a můžu se z toho poučit, to mě baví:)

      Vymazat
  11. chce to se nad tvými otázkami chvíli zamyslet a popřemýšlet! podobné " nejasnosti " mi v hlavě už také několikrát běžely. Nejvýstižnější považuji větu, že se málokdo v dnešní době dokáže radovat z maličkostí a všichni /všechno/ přepočítávají na peníze, o kterých si myslí, že jim zajistí " lepší " život..
    magické fotky!

    OdpovědětVymazat
  12. dlho som sa nezamyslela nad textom ku postu na nejakom blogu tak ako nad tým tvojim. ..práve som sa vrátila z perfektného týždňa na horách späť do reality a došlo mi, že zatiaľ čo tam som sa tešila z krásneho západu slnka tu som rada keď nájdem free wifi.maličkosti, ktoré ľudí obklopujú sa čoraz viac stávajú niečim bežným, niečim čomu nevenujeme pozornosť pretože sa stále niekam ponáhľame a niečo hľadáme. a pritom to najkrajšie je vždy okolo nás na dosah ruky. :)
    inak moc krásne fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hahaha tak to je názorná ukázka:))) děkuju za komentář! :)

      Vymazat
  13. Jo je pravda, že se ocitáme v době, kdy asi největší prim hrají peníze a stále víc toho "potřebujeme". Akorát každá doba měla něco a myslím, že žít dvě století zpět by tě taky nezachránilo, vždycky tuhle zemi obývali lidé. A lidé jsou prostě lidé. Kolikrát jsem se s přáteli dostali k tématu, že naše země potřebuje záchrannou injekci, že jsme stále konzumnější a všechno okolo toho. Chtěla bych jednou třeba změnit svět, ale první asi začnu u sebe. Ovšem sem ráda za dobu ve které žiju! :)
    A tvé fotky miluju, tyhle jsou zase moc krásné a to analogové atmo! Ach.

    OdpovědětVymazat
  14. Toto sú jedny z najkrajších fotiek aké som u teba videla, úplne magické..Keď som si prečítala ,,popis" a písal si o pár storočiach dozadu a následne som uvidela fotky, úplne mi to do seba zapadalo.. dvesto aj viac -sto rokov dozadu..a tie prvé mi ešte pripomínajú rozprávky.:)
    Si úžasný fotograf :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mi nedělej! pěkně mi z toho buší srdce! mám radost, že z těch fotek sálá přesně to, co jsem chtěl, aby sálalo!

      děkuju!!!! :)

      Vymazat
  15. Les sám o sobě je nejlepším přítelem a rekvizitou fotografa !
    Dokonalost.

    OdpovědětVymazat
  16. Martine, mas pravdu a jsem rada, zes to napsal, ackoliv by me napadlo, ze mas takovy nazor. :) Kdyz se pristihnu, tak se stydim s tak se snazim veci nemit, chci se hodne stehovat a na cesty clovek stejne ma mit veci co nejmene. Mela jsem ted krizi, kdy jsem nemela moc penize a kdyz uz je zase mam, tak ani nevim, za co utracet :D. Kdyz si zvyknes, tak je nepotrebujes, asi? Jedine utracet za zazitky, nechci byt stara pani s bytem plnych kramu, ktera v zivote nic nevidela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zážitky, zážitky, zážitky! :) jedině! ... za ně mi ani tak nevadí utrácet (prostě přiměřeně), ale jinak jsem hodně skrblickej typ a šetřim vždycky na jednu větší věc

      Vymazat
  17. Skromnost svědčí velkým lidem. Je těžké být nikým a přitom zůstat skromným.

    OdpovědětVymazat