8. 1. 2015

instagram #8

Další rok, další kapitola. Poslouchám iamamiwhoami a přemýšlím o tom, jak všechno letí. Myslím čas. Všichni díky němu stárnou, rozpadaj se, a nebo se naopak zacelujou, ztrácej se a objevujou, padaj a zase vstávaj. Rád pozoruju lidi. Hlavně když jdu nicotně po městě se sluchátkama v uších. Občas se na mě někdo cizí hezky usměje. Nevím proč, ale v tu chvíli si uvědomím, jak šťastnej vlastně jsem, koho znám a kam mě kdo dovedl. Dostávám husí kůži.

Jinak, tady je výběr fotek vyfocených od řijna až do teď. Všechny jsem pořídil na iPhone 5S, kterej bych nazval víceméně zklamáním (po fotografický stránce). Oproti 4S mi fotky z 5S nepřijdou už tak živý, přirozený, nejsou tak ostrý, jakoby by byly víc nějakým akvarelovým obrázkem. I když je to asi blbost, tak i funkce HDR se mi zdá daleko hůř fungující (možná za to může nová verze iOS). Snad jediný obrovský plus je při focení v šeru, kdy mezi 4S a 5S je úplně propastnej mega rozdíl (ve prospěch 5S).

@martinfaltejsek
iphone201 iphone202 iphone204 iphone204_2 iphone205 iphone206 iphone207 iphone208 iphone209 iphone210 iphone211 iphone212 iphone213 iphone214 iphone215 iphone217 iphone218 iphone219 iphone220 iphone221 iphone222 ...vlastně, mám jeden rest, že jsem vyhrál v letošním ročníku soutěže Czech Press Photo cenu Canon Junior Awards a neřekl vám to. Konkrétně s fotkama z backstage Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu.iphone223

21 komentářů:

  1. Tady je, dámy a pánové, živý důkaz o tom, že nezáleží primárně na vybavení, nýbrž na člověku, který zařízení drží v ruce :) Dokážeš i telefonem zachytit neuvěřitelné kouzlo okamžiku, to se jen tak nevidí.) Na Czech Press Photo jsem byla před Vánoci a hrozně mě potěšilo, když jsem Tě tam našla mezi výherci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za lichotky! To je milýý:)

      ps. bohužel to umístění mých fotek tam není zrovna šťastný, ale je bezva, že sis všimla))

      Vymazat
  2. Na instagrame ťa sledujem a tie fotky vážne zbožňujem:)

    OdpovědětVymazat
  3. Nebudu se hádat s odborníkem =), už jen když vidím ty fotky tady, u většiny z nich bych neřekl, že pocházejí z mobilu.
    Nicméně, prošel mi rukama každý iPhone od verze iPhone3 a nemůžu souhlasit. Fotky z iP4S měly nádech do žluta (barvy byly příliš teplé) a nepřišly mi až tak ostré (rozuměj, měly minimální rozostření). iP5S podle mého oka podává obraz na fotce mnohem realističtěji, tak jak ho vidíme okem, nezasahuje do barevnosti a po stránce ostrosti jím nemám co vytknout. HDR zklamáním je, málokdy použiju verzi fotky HDR namísto původní, u konkurence funguje lépe, ale to bych řekl je problém iOS8. Tolik můj laický názor =D.

    PS: Kéž bys ten instagram míň flákal..
    M.
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba jsem měl nějakej zázračnej kus té 4S, haha:) Na mě působily víc přirozeně právě fotky z ní. Hlavně i takhle na monitoru počítače. Nehledě na to, že když jsem tu 5S měl asi dva týdny, tak se mi s foťákem podařil absolutní fail. Vyfotilo to třeba 5 normálně ostrejch fotek a pak 6. byla absolutní impresionistická patlanice. Fakt jakoby to bylo namalovaný třeba vodovkama. Už v pořádku, ale udělalo mi to tak 3x.

      Vymazat
    2. ps. nenazval bych to flákáním!:D jen si víc vybírám

      Vymazat
  4. strašně dlouho mi trvalo, než mi došlo, že to na první fotce není žádná galaxie ale ohňostroj )))

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky, je vidět že jsi Pan fotograf, protože udělat takovéhle fotky pomocí fotoaparátu v mobilu je vážně umění. Mají krásnou atmosféru.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky! Moc! A gratuluji k výhře :))

    OdpovědětVymazat
  7. ty by jsi měl učit lidi žít...

    OdpovědětVymazat
  8. Měla bych se naučit fotit! :D
    Strašně krásný fotky, povedený, prohlížim si je snad už po desátý. Pořád neomrzely. A neomrzí.

    OdpovědětVymazat
  9. nádherné fotky!
    a myslím si, že u teba je jedno s čím fotíš, pretože vždy z toho niečo super výjde :)

    OdpovědětVymazat