29. 4. 2015

Miasto krasnoludków

Vydali jsme se do Wrocławi. 

Od vždycky nemám rád, když někdo nadává na Polsko. Já mám Polsko rád. Už jen proto, že hranice jsou asi 20 minut od Lanškrouna. Navíc si pamatuju, jak na základní škole jsme jako třída vyhráli soutěž ve zpívání a jeli do Dzierżoniówa na "mezinárodní kolo". Zavřeli nás tam do školní jídelny a dali nám boršč (barszcz), kterej dokud jsme nesnědli, tak nás nepustili ven. Silný sebepřekonání. Nikomu to nechutnalo. 

Polsko mě baví. Baví mě, jak je tam mnoho věcí mnohdy až bizardních a zaseknutých v čase. Přijde mi to takový správný.

Camera: Canon Sure Shot A1, film Kodak BW400CN 
R1-02 R1-04 R1-06 R1-11 R1-10 R1-07 R1-13 R1-16 R1-22 PS. ta první fotka není z Polska, jen je z jednoho filmu a přišla mi, že to celkem hezky doplňuje...

6 komentářů:

  1. Úžasné snímky ... film je neprekonateľný .. vždy bol, je a bude ...

    OdpovědětVymazat
  2. Lidi nenadávaj na Polsko, lidi nadávaj na Poláky. Ono to má historickej podtext a je v tom ta typická česká vlastnost zvaná závist. Někdy si o tom můžem pokecat, třeba u toho dortu, co ti dlužím ;)
    Já mám Polsko rád, nejen proto, že můj děda je Polák, že Karviná leží přímo na hranici nebo že se u nás doma mluví "po naszymu", ale taky právě proto, co píšeš..že občas je to bizární, spousta věcí zaseknutých v čase, spousta skvělých kontrastů fungujících vedle sebe v symbioze.

    Fotky ani nekomentuju, krása..už se těším, až první BW film vložím do AE-1 já =)

    Mišo
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  3. Přidávám se k těm, co mají Polsko rádi. Z podobných důvodů. Jsem ráda, že je nás takových víc.
    Fotky jsou jako vždycky kouzelné..A Wroclaw..Musím si tam zase zajet!

    OdpovědětVymazat
  4. Ja celkovo nemám rada, keď niekto odsudzuje nejakú krajinu. Nie je to fér, hlavne keď človek stretol iba jedného človeka alebo videl jedno miesto, ktoré mu nejako nesadlo. Každopádne - krásne fotky :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat