14. 7. 2013

The Scottish Adventure

Pamatujete si ještě, jak jsem minulý listopad vyhrál soutěž od Skotské whisky "The Macallan" a součástí výhry byl i výlet do Skotska? Čas uplynul, ze Skotska jsem doma a rád bych vám teď nastínil, jak vše probíhalo. A brzo se snad dočkáte i videa.

Sobota // Zpožděným letadlem jsme přiletěli do Edinburghu, kde nás vyzvedl řidič a zavezl na hotel. Hotel? Panebože. Úžasný. Bydleli jsme přímo v centru města a obskakovali nás stewardi v kiltech. Stihli jsme navštívit The Scottish National Gallery a zavřený Edinburgh Castle.

Do you remember last November when I won the competition The Macallan Masters of Photography and a part of the price was a trip to Scotland? Time passed by so fast, everything is gone and I am back home from the trip. And here I have prepared a little photo diary of our journey, so enjoy it:) 

Saturday // When we arrived in Edinburgh, our driver David picked us up at the airport and took us to a hotel. Our hotel? Oh my god. Amazing. Stewards in kilts served us and we could not wish a better location - right in the middle of the city. Till evening we managed to visit The Scottish National Gallery and Edinburgh Castle, which was unfortunately closed.


Neděle // Měli jsme největší snídani svých životů, shoppingovali na Princes Street a v 21:00 dorazili na pláž Portobello Beach. Lenka poprvé viděla moře a já se v něm vyválel.

Sunday // We had the biggest breakfast ever. Then we did some shopping at Princes Street and at 9 pm arrived at Portobello Beach. Lenka saw the sea for the first time in her life! And I took a bath in it.


Pondělí // Zopakovali jsme si obří snídani, viděli celý historický Edinburgh při foto procházce s fotografem Jamesem Christie, odpoledne jeli 3,5 hodiny   s řidičem Davidem na sever Skotska do údolí řeky Spey (sídlo The Macallan), ubytovali se v domě Easter Elchies House z roku 1700, se slečnou Annabel večeřeli lososa o třech chodech a později se u pití čaje dozvěděli, že v domě straší.

Monday // The biggest breakfast ever one more time! Before noon we had a photo session with a local photographer James Christie, who took us around the city and showed us all important places in Edinburgh. In the afternoon we travelled all the way from Edinburgh to Speyside in North Scotland (settlement of The Macallan). After they accommodated us in the Easter Elchies House (built in 1700), we had a three-course dinner. And I think it was the best salmon I have ever eaten!


Úterý // Ráno při exkurzi po areálu firmy jsme viděli, jak se whisky vyrábí a nakonec si i některé druhy ochutnali. Odpoledne nám fotograf Mark Williamson ukázal okolí řeky Spey a nejmilejší (spíš až pohádkově hodná tetička) Margaret nás zavezla na pláž Spey Bay, kde z moře vyskakovali delfíni! No, a večer jsme strávili v asi nejútulnější restauraci světa. Stejně je to zvláštní. Skotové jsou od Čechů tak totálně odlišní. Nikdo nikam nespěchá, všichni se neustále usmívají a komunikativností jen srší. Při večeřích jsme pokaždé probrali alespoň 5 nejrůznějších témat ze života. Prostě, nic z toho nemohlo být snad ani reálné, my museli být v nějakém dokonalém filmu ...

Tuesday // In the morning we saw all processes of making whisky during our distillery tour. At the end of the tour Margaret prepared a little whisky tasting. Oh, even though I don't drink alcohol, I have never thought that whisky is this great! After lunch a photographer Mark Williamson showed us surroundings of the river Spey. Then Margaret took us to the Spey Bay, where we were watching dolphins as they jump! And the rest of the day we spent in the loveliest restaurant of the whole world. And, we still remain amazed and astonished by everything we saw and everything we did during this trip. It was more than a fairy tale, I would say! Thank you guys!

38 komentářů:

  1. Oh my god these photos are perfection!

    OdpovědětVymazat
  2. vsecko je to perfektni a probudilo to ve me touhu Skotsko navstivit, ale ta fotka... hrad uprostred lesu, to je neco jako sen. Muj.
    Boží.

    OdpovědětVymazat
  3. Lenka ma super svetr.
    ty fotky me uplne navnadily na Skotsko. proste krasa.

    OdpovědětVymazat
  4. To ste si museli teda užiť, do Škótska by som sa rada pozrela :) Fotky sú nádherné, zachytávajú tú atmosféru. To studené more (vyzerá teda studené), starý dom a všetko... wow.. :)

    OdpovědětVymazat
  5. nádherné fotky, zbožňujem tvoj blog :)

    bonieblue.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky!:) Ve Skotsku jsem byla přes týden v březnu a po zhlédnutí těchto fotografií mám chuť se tam podívat znova! A Edinburgh je kouzelnej úplně moc moc:)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle fotky jsou ještě lepší než ty nastajlované, ale miluju všechny! Teď momentálně nejvíc tu polštářovou :)

    OdpovědětVymazat
  8. Každý tvůj článek prohlížím s otevřenou pusou a pokaždé jsem překvapená, jak moc velký talent máš. Snad každá fotka, kterou publikuješ se mi líbí, ale už dlouho mě žádná nenadchla tolik, jako celý tenhle článek. Tleskám, neskutečně tleskám a přeju další velké úspěchy, které by tě dostaly na další kouzelná místa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wow tyjo, až takhle, děkuju mockrát! toho si vážím :) A brzo přijde ještě jeden další report z našich/mých cest ;) ...

      Vymazat
  9. OOo'
    týjo, skotsko, vůbec anglie, to je místo. Žít bych tam nechtěla, chybělo by mi slunce, ale takhle.. no je vidět že ste si to vážně užili, Lence to moc sluší a fotky jsou nádherný! trošku vám závidím :)
    užívej prázdnin!

    OdpovědětVymazat
  10. Jak ty to děláš, že pořád něco vyhráváš??? :)
    K fotkám se ani nevyjadřuju :)

    OdpovědětVymazat
  11. Krása! Líbí se mi, jak jsi t těch fotkách vystihl atmosféru. Dobře si tě Skoti vybrali!

    OdpovědětVymazat
  12. awwwwww... ty detaily... a Lenka u okna jak z Jane Austenový :)

    OdpovědětVymazat
  13. nádhera! fotky mluví za vše. Utvrzuje mě to v tom, že do Skotska už brzo musim :D

    OdpovědětVymazat
  14. Parádní !! Zachytil jsi to dobře a já to musím vědět, když jsem tam byla, haha. Tak ti přeju, abys zase něco vyhrál !

    OdpovědětVymazat
  15. Skvělá atmosféra z těch fotek..

    OdpovědětVymazat
  16. děkuju všem!!!!!]]]] to už je po několikáté, co mi takové komentáře udělaly dvojnásobnou radost z celého výletu! jste nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  17. uááááá!!! skoro si připadám jako bych tam byla s váma!!! ty fotky jsou dokonalý!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Falte, Falte (kroucení hlavou).... zrovna včera jsme si to srovnal v hlavě, povídám si, že tedy nakonec zůstanu v Londýně a nebudu se stěhovat pryč.... a teď jsi mi zase nasadil brouka do hlavy a asi se skutečně na podzim odstěhuji.
    A jinak slčna je krásná... jeslti je to tvá přítelkyně, tak "hej, dobře ty vole!" :D
    No a fotky se ti tradičně povedly.

    OdpovědětVymazat
  19. Pohádkové! To jste se teda měli, hned bych jela taky, ale whisky, brr.. :D
    Ten racek je dokonalej, takovýho bych chtěla mít doma.

    OdpovědětVymazat
  20. ty fotky jsou nádherné! a ta atmosféra,wau!

    OdpovědětVymazat
  21. Parádní atmosféra fotek! Před pár měsíci jsem taky ve Skotsku byla, tak je zajímavý srovnat, jak to vidí jiný fotograf :)

    OdpovědětVymazat
  22. Tak to všechno vypadá a zní hrozivě super... :) A strašně se mi líbí ta fotka na kládě :)

    OdpovědětVymazat
  23. Chtěl bych mít takovédle fotky z cest, takže na dovolenou jedině s Tebou. Vážně krásné.

    OdpovědětVymazat
  24. Škótsko je určite časť sveta ktorú sa oplatí navstivit. Fotky to potvrdili :)

    OdpovědětVymazat
  25. Tie fotky priam sršia tou Škótskou atmosférou! Nádhera, absolútne úžasné. Vyžaruje z nich všetko, čo ste zažili.

    OdpovědětVymazat